Profi világháborús játék az Ubuntu Linux rendszeren

Korábban már volt szó egy nagyszerűen sikerült tankszimulációról - ezúttal egy mondhatni tökéletesen megírt programról van szó - akár grafikáját - akár játékélményét tekintve is.

1.) Letöltés és telepítés

Mindenek előtt regisztráljuk magunkat a hivatalos weboldalon - amellyel később a játék indításakor kötelező bejelentkeznünk majd - ugyanis ez a regisztrált fiókunk tartalmazza majd a játékban eltöltött idők során szorgosan - és megérdemelten - összegyűjtött pontszámainkat.

Sikeres regisztráció után máris tölthetjük a játék telepítőcsomagját.

Fontos megjegyzés

Kizárólag a 64-bites Linux rendszert támogatja a telepítő.

A programcsomag letöltésével egy .tar.gz állományt kapunk - amelyet duplán rákattintva tömörítsünk ki egy számunkra tetszőleges - és lehetőleg a legnagyobb szabad területtel rendelkező merevlemez területünkre. A játék a későbbiek során folyamatosan naprakészen tartja majd magát - az új programverziók megjelenésekor automatikusan letölti az aktuálisat.

A kitömörített játékmappánk kezdetben összesen kettő állományt tartalmaz majd - amelyek közül a launcher-re duplán rákattintva máris elindul a játék kezdőképernyője.

Ötletes - miközben szabadon testre szabhatjuk a játék beállításainak a legapróbb részleteit, párhuzamosan máris töltődik lefelé a legújabb programverzió - amelyek sikeres befejeztével a PLAY gombra kattintva akár rögtön játszhatunk is. Továbbá a játék pályáinak betöltése közben is aktívak a játék egyes menüpontjai - nem utolsó sorban nagyon ötletes és igényes a töltőképernyő közben is az egérkurzort mozgatva a háttérkép térhatásváltozása is.

2.) Indítás

A játékprogramot újból elindítani majd a program mappájában található aces - illetve az updater a hiányzó programfrissítések pótlásához - megnevezésű állományok valamelyikére duplán kattintva tudjuk.

Amennyiben gondjaink lennének a játék elindításával - pl.: a képernyőfelbontás téves beállítását az alábbi módon javíthatjuk ki:

Terminál-ban lépjünk a játékunk mappájába - pl.:

cd /home/username/Games/WarThunder - és adjuk ki a következő parancsot:

./aces -safe -mode:windowed -resolution:1280x720 - vagy amennyit a monitorunk biztosan elbír.

A játék további - Terminál-ból történő - indítási lehetőségei pedig az alábbiak:

safe - Biztonságos/csökkentett mód - a játék grafikai, stb. részleteinek "minimum"-ra állításával

mode:windowed - A játék programablakban történő futtatása
mode:fullscreen - Az előző ellenkezője - teljes képernyős futtatás
resolution:WidthxHeight - A játék az itt megadott képfelbontással lesz indítva ahol a "Width" és "Height" egy valós képernyőméret - pixel-ekben megadva - pl.: 1920x1080 vagy 1280x720

3.) Kapcsolódó weboldalak

- A WarThunder hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.